En stor dag for Slagelse Kommune

SLAGELSE: I disse valg-tider sker det ikke så tit, at en byrådskandidat for Enhedslisten stiller sig op og udtaler: »Jeg er simpelthen ovenud glad« eller »i dag er jeg stolt over min kommune.«

Men det sker altså nu! Lørdag præsenteredes de nye el-busser, som skal betjene de bedst belagte busruter i kommunen. Som medlem af Busborgergruppen for Enhedslisten har jeg kæmpet for el-busser i de snart syv år, gruppen har eksisteret.

Og i de syv år har jeg mødt den ene ualmindeligt ufornuftige forklaring efter den anden for, at lige netop Slagelse Kommune ikke kunne få el-busser. Movia ønskede ikke at specialisere sig. Deres busser skal kunne køre på hele Sjælland. Derfor vil man heller ikke indkøbe mindre busser til at betjene de tyndest belagte busruter. Chauffør-lønnen er den samme, uanset om bussen er lille eller stor.

Er der mon nogen, der stadig husker sagen om brint-busserne? Og »trompet«-vindmøllerne? Under borgmester Steen Knuth blev dette fabelagtige projekt sat i søen, sådan at Slagelse Kommune kunne få delvist finansieret busserne af EU. Men der var jo lige det der med trompeterne, som viste sig at være et fup-projekt, som med støtte fra diverse byrådsmedlemmer lænsede kommunen for en god slat penge. Og brintbusserne, man fik af EU ? Jo, de kører skam rundt oppe i Nordjylland, har jeg ladet mig fortælle.

Alle mulige krumspring har man forsøgt sig med i stedet for at købe den ægte vare, som faktisk har kørt rundt i de største byer i landet (administreret af Movia) i mange år!

Efter syv år er vi endelig blevet præsenteret for noget, som Enhedslisten kan stå inde for og glædes over.

Tillykke til os alle med de nye el-busser. Nu kan vi måske også få busser i en størrelse, som passer til passagerantallet? Det bliver dejligt, når vi helt kan slippe for de tonstunge diesel-monstre der gør livet usikkert for de svage trafikanter på de små veje.

Næste punkt på dagsordenen må være at indstille nedskæringerne på den offentlige trafik. De seneste syv år, hvor jeg, som del af Busborgergruppen er blevet præsenteret for kommunens drift-budget for den offentlige transport, er det kun gået én vej! Og det er ned ad bakke. Den udvikling vil vi i Enhedslisten have sat en stopper for.

Niels Møller, byrådskandidat for Enhedslisten

Omø Havnevej 43, Omø