Kvindernes Internationale Kampdag 2019 i Skælskør

Kvindekampdag i det røde pakhus 2019:

foto: Karsten Højer

Enhedslisten i Slagelse afviklede igen i år en bred, farverig, folkelig  og lokal forankret fejring af 8. marts. De store politiske emner tog fire stærke kvinder sig af. De gav deres bud på ligestillingen og vores fælles kamp for en fremtid på denne klode.

Linda Havanna Hansen, Enhedslisten Slagelses kandidat til Folketinget gav hendes bud på en politik som både tilgodeser de fattigste i samfundet og sikrer at vi også afleverer en jord til vores børn og børnebørn.  Læs hendes tale her.

Det lokale byrådsmedlem for Socialdemokratiet Anne Bjergvang, afslørede, at dette var hendes første 8. marts fest, mens Karina Rohr Sørensen, Kandidat for Folkebevægelsen imod EU fortalte om hvordan EU fører en økonomisk politik, der smadrer den velfærd, som er en hjørnesten i at skabe ligestilling.

Canan Susanne Corum fra Bydelsmødrene fortalte om deres arbejde i Slagelse (læs hendes tale her), mens AffaldsImperiet inviterede til workshop, hvor der blev lavet et flot kvindetegn af teltrester fra Roskilde Festival.

Aftenens politiske program blev garneret med fællessang under ledelse af 8. marts orkesteret som havde forberedt nye, lidt ældre, kendte og ukendte fællessange til aftenen. Og de næsten 100 deltagere stemte i og var med til at skabe en rigtig dejlig og intim atmosfære i det Røde Pakhus. Inden dette års hovednavn gik på, blev årets plakatkunstner Eta Albihn, hyldet for hendes smukke maleri der danner baggrund for årets plakat.

Så kom Pia Raug på scenen, trods logistiske problemer med indskrænket færgedrift fra Omø p.g.a. storm, nåede hun frem og leverede en fortryllende og hjertevarm koncert. En times koncert fyldt med nærhed og en overflod af personlige anekdoter fra et langt virke som engageret kunstner blev blandet op med kendte og mindre kendte numre. Pia Raug sluttede sin optræden med den legendariske “Chile” sang.