Kvindernes Internationale Kampdag 2020 i Korsør

Plakat af billedkunstner Susanne Thea.

For tredje år i træk afholdt Enhedslisten – denne gang i samarbejde med SF, Kommunistisk Parti og SUF Kvindernes Internationale Kampdag – denne gang med fokus på udenlandske kvinder, eller på det INTERNATIONALE… med parolen:

”Kvinder i alle lande, foren jer!”

Programmet var tæt pakket, med fine taler og fællessange, bazaar stemning med tøjsnore, stand-up og live musik. Corona virussen satte et begrænset deltagerantal, men også et sjovt præg på arrangementet, idet vi måtte finde på nye høfligheds-attituder, og begyndte at bukke, neje og “knikse” for hinanden, som man gjorde det i gamle dage. AffaldsImperiet fra Roskilde var vært ved en “blomster-workshop” hvor man kunne lave sig en fin blomst til håret eller tøjet af teltdug fra Roskilde Festivals mange tons telte, der efterlades hvert år.

Dialekt spillede koncert med sange fra deres debutalbum “Øen i Hjertet” som udkommer 1. maj 2020. Læs mere på dialekt-musik.dk

Ellie Jokar leverede et ærligt og kærligt stand-up show, hvor hun fortalte om hendes iranske OG danske baggrund, da hun kom hertil som 4-årig. Om eksperimentet med lyserøde burkaer i modsætning til sorte burkaer. Om satireprogrammet ”Det slører stadig” på DR, som desværre ikke fik lov til at fortsætte. Og om at opnå frihed ved at få diagnosen sclerose som 18 årig – at få lov til at vælge sit eget liv og sin egen vej, fordi man er syg og skal passes på…. 

MAMA var et energibundt på scenen, med backup af kontrabas, cajon og guitar. Mama er kendt fra Karrierekanonen på DR(2019). Læs mere om hende på mamaband.dk