Om selvransagelse hos Det Radikale Venstre

Slagelse Kommune: Den 20. juli bragte avisen en artikel, hvor De Radikale talte om ”eftertanke og selvransagelse” i forbindelse med det angiveligt dårlige klima i byrådet i de seneste fire år.

Partiet nævnte som medvirkende årsag ”den utraditionelle fordeling af borgmesterposten” i 2017. Hvor lang tid skal partiet bruge til selvransagelsen? Hvornår påtager partiet sig ansvaret og skylden for den forvirring, som gjorde byrådet til grin over hele landet?

På valgnatten stillede det nyvalgte radikale byrådsmedlem sig op bag en glad og munter John Dyrby Paulsen, der kunne annoncere over for pressen, at han skulle være borgmester.

Derefter var det aftalt, at vi i konstitueringsgruppen af Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Liberal Alliance, Det Radikale Venstre og Enhedslisten skulle mødes syv timer senere. Men de radikale mødte ikke op – og der kom ingen forklaring. Sådan gør man bare ikke.

Det er misinformation i 2021 at tale om ”fordeling af borgmesterposten” i 2017, når alle ved, at der ikke var tale om fordeling af borgmesterposten i 2017.

Thomas Clausen

Byrådsmedlem for Enhedslisten