Politisk analyse er et fejlskud (i sjællandske d. 19. maj)

Artiklen i Uge-avisen om den politiske kamp om pladserne i Slagelse Byråd på s. 14-15 i uge 19, tegner et billede af en politisk rævekage. Den er en slet skjult reklame for blå blok, og lader til kun at interessere sig for at lefle for denne.

Flere gange i artiklen erklæres en åbenlys sympati for den ene side, eller indirekte fordom mod den anden. Troels Brandt anses åbenbart som det store dyr i åbenbaringen, alene fordi han skulle være ”midt-søgende” og ”ønsker det brede samarbejde”. Og Jørgen Grüner med, som direkte bliver rost for sin store humanisme og viden om økonomi. Men alt inden for politik handler jo om økonomi, mens det der gør forskellen på de politiske partier, handler om hvem eller hvad de prioriterer?  Og Jørgen Grüners viden om økonomi handler om hvornår det kommer ham selv til gavn! I min optik fortjener hverken Troels Brandt eller Jørgen Grüner lovord.

Men det er ikke sandt, at Troels Brandt under konstituerings-forhandlingerne i 2017 blev udelukket. Jeg sad med i de forhandlinger, og Troels Brandt blev lovet et bedre ben af Venstre og sendte ”den røde stue” en mail med sin beslutning dagen efter, og udeblev fra det aftalte møde.  At han blev smidt ud af forhandlingslokalet er en sort løgn. Om Troels Brandt har fundet på den historie i anledning af valget, skal jeg ikke kunne sige. Men den slags udtalelser burde dobbelttjekkes. Han kunne jo eventuelt spørge den store humanist Jørgen Grüner. Eller Willum! Eller Enhedslistens folk som også sad i konstitueringsudvalget.

Et andet af artiklens formål er at fremstille Dyrby som en ”svag borgmester favorit”, kun kendt som person – og hvad menes der så med det?  Altså, jeg har siddet til møder med hele banden fra det nuværende byråd… Og INGEN har noget at lade nogen høre for i den anledning.

De er politikere, med en politik! Der er rigtig mange af de politikere, hvis politik jeg ikke bryder mig om. Derfor skriver jeg af og til et debatindlæg hvor jeg skælder deres politik ud.

Og det burde avisen også gøre: Lad være med at lave analyser, som I forsøger at få til at se ud, som om er objektive. Sig det som det er:

  • At I er ude i et politisk ærinde, at få et blåt flertal i byrådet.

 

Niels Møller (3.) Byrådskandidat for Enhedslisten Slagelse

Omø Havnevej 43

4245 Omø